No i co to ma pomoc Czczeczenom ????????????????????????????????? i co z bislanem??? ruscy sami to zrobili zeby moc zgonic na czczenow...........
A ilu czeczenow zginelo liczylas durna ????????
1\4 narodu a ty tu zdjecia takie dajesz . DAj z czeczenii gdzie kobiety w ciazy byly rozprowanw i wyciagane byly nieworodki i zaszywane w innych kobietach (martwych ) zgwalconych i zabitych
Gość
Wysłany: 2008-01-05, 23:32
nie masz pojeci o Czeczeni to daj sobie spokoj......
Czego chcesz od tych zdjęc? Ja je poprostu umiesciłam i nie zamiesciłam zadnego komentarza, odbiór jest indywidualny. Jeśli jestes tak ograniczony i nie widzisz, że te zdjęcia przedstawiaja tragedie dzieci, które pewnie nigdy nie zapomna tego co przezyły, to juz nie mój problem. Piszesz, ze "ruscy sami to zrobili zeby móc zgonic na Czeczenów" - zatem widzisz do czego sa zdolni rosjanie ( miedzy innymi te zdjecia to ukazuja). "Co to ma pomóc Czeczenom" - zapewne obrazanie mnie też im nie pomoze. A jeśli znajde zdjęcia, o których piszesz to bez obaw umieszczę je.
A poza tym czy to jest jakas licytacja -" Kto wie więcej o Czeczenii?" - a co jest do wygrania? - miesiac w Egipcie, pieniadze, dom na Karaibach, samochód, Twoja niepotrzebna mi przychylnoćś?
Do 'gościa'.
Widzę,żeś mocno uprzedzony do każdego przejawu sympatii Polaków dla narodu Naczhi. Cóż Ci naród polski zrobił,żeś taki (?) zawzięty i antypatią nabuzowany (ileż w tym agresji!!!)??? Nie twierdzę,że to forum jest na jakimś poziomie szczególnym. Wręcz przeciwni - organizatorzy mają zlewkę totalną. Ponad dwa (a może i więcej?) tygodnie czekam na maila z informacją dotyczącą pomocy uchodźcom.Cisza w eterze. Olać to i tyle. Jak chce się pomóc,to znajdzie się kompetentnych ludzi,którzy udzielą niezbędnych informacji. Ale nie o tym. Zarzucasz dziewczynie,że ma dać sobie spokój z odzywaniem się na temat Czeczenii. Skoro wie niewiele,to może pomożesz jej zrozumieć to,co dzieje się tam od ponad 200 lat? A poza tym - ja też nie wiem chyba zbyt dużo albo jestem ofiarą propagandy rosyjskiej??? Wydawało mi się,że akcję w Biesłanie przygotował Basajew. Ale może mnie,Wielmożny,oświecisz??? Nie pytam,kto rozwalił te dzieciaki,pytam,kto jest za to odpowiedzialny. Nie myśl,że próbuję usprawiedliwić Rosjan za wyrżnięcie 1/4 ludności Iczkerii od '91 - o nie!,od tegom jak najdalej. Poza tym - przyznasz,że Szamil nie jest 'czystą' postacią. Pomimo pełnego szacunku i podziwu dla jego osoby,pewne akcje są dla mnie nie do zaakceptowania. Pamiętasz najazd na Dagestan? To też była działalność agenturalna Rosji??
Czekam na odpowiedź,spodziewając się mało kulturalnego monologu z 'prośbą' o niewypowiadanie się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum